joi, 14 ianuarie 2010

Biblioteca vie

Cum ar fi să intâlnesti, din cartea preferată, personajul faţă de care nu ai o prea mare simpatie? Sau un personaj despre care, ştiind prea puţine, nu ai o părere prea bună si nu il crezi important in toată povestea?!


Ei bine, noi iţi vom demonstra că e cel puţin interesantă această experienţă prin intermediul unei biblioteci vii.


Ce este biblioteca vie?
Este o bibliotecă normală de unde oricine poate împrumuta o carte, numai că acea carte este o fiinţă umană care intră în dialog personal cu cititorul.

Evenimentul promovează respectul pentru drepturile omului şi demnitatea umană, vrea să atragă atenţia asupra diversităţii în toate formele ei, să stimuleze dialogul între oameni. Discriminarea apare în pentru că nu există interacţiune, pentru că nu suntem obişnuiţi să empatizăm cu persoana în cauză, pentru că ne e greu să înţelegem de ce gândesc diferit de noi.

Biblioteca vie îşi propune să înţelegem tocmai aceste probleme prin interacţiune directă cu oameni care reprezintă grupuri ce se confruntă sau se pot confrunta cu prejudecăţi sau stereotipuri (rasă, etnie, religie, educaţie, orientare sexuală).
Cui i se adreseaza biblioteca noastră vie?


Tuturor studenţilor SNSPA care vor să afle care şi cum este viaţa reală a acestor grupuri de persoane, indiferent dacă au sau nu prejudecăţi faţă de ele! Fii pentru câteva minute cititorul bibliotecii noastre, unde cărţile si mai ales personajele pot vorbi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu